13 Mayıs 2020 Çarşamba

Çiçek Bakımının Püf Noktaları


Çiçekler bizleri mutlu etmek için yetiştirdiğimiz canlı varlıklardır. Bu canlı varlıkların bizlere bir dost olduğunu söylemeye gerek yok. Çiçek bakmak insanların korktuğu bir durumdur toprak çamur derken evlerinin kirleneceği gibi durumlarda endişe duyarlar ama bu endişe çok gereksiz bir endişedir. Artık son derece güzel saksılar ve çiçek bakımı yapmak için teknolojik aletler vardır. Bu aletler ile birlikte evlerimizi kirletmeden güzel çiçeklere sahip olmak artık mümkün. Biz sizlere nasıl çiçek yetiştirilir konusunda püf noktaları anlatacağız ve siz bundan sonra çok harika çiçekleri yetiştirip bizlere teşekkür edecek ve artık hiç korkmayacaksınız.
Çiçeklerin püf noktaları kendi içinde yapmamız gereken olaylar için de ayrı ayrı olur yani bir toprak işle ilgili püf noktalar su ile ilgili diye sizlere sıralayıp bu işi en açık ve anlaşılır bir şekil de sizlere anlatalım.



Toprak İle İlgili Püf Noktalar


Bu konuda pek çok püf nokra vardır. Bu aşamada ve diğer püf noktalar dada ilk olarak hangi çiçeği yetiştirmek istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Bundan sonra toprak özelliklerine karar verilir. Örnek bir bitki seçtiniz bu bitki örneğin havalı nemli ve vitamini bol topraklardan hoşlanıyor. Ne yapacaksınız? Toprak nasıl havalı ve nemli tutulur tabi ki hayvan gübresi ile hayvan gübresi hem toprağın yüzünde durarak altının kurumasını önler hem de toprağa karışım olarak havalı tatar. Çiçeğin özelliklerine baktıktan sonra püf noktalar daha iyi açığa çıkar.

Sulama İle İlgili Püf Noktalar


Su hayattır. Bitkiler de canlı olan varlıklar olduğu için su onlar için de hayat niteliği taşır. Sulama çiçek için çok önemlidir. Suyu sever mi sevmez mi? Bu konuya açıklık getirdikten sonra açıklamak daha kolay olur. Örnek suyu çok seven bir çiçek için yapmamız geren en ince nokta sulama saatlerine çok dikkat etmektir. Sulama şartlarına ne kadar dikkat eder ve her gün zamanlı bir şekil de sulama yaparsanız bu çiçek çok daha güzel gelişecektir.

Güneş İle İlgili Püf Noktalar


Güneş ile ilgili pek çok püf nokta olsa da en basit ve bilmemiz gereken nokta çiçek güneşi seviyor mu? Eğer güneşi seven bir çiçekten bahsediyorsak da güneş ile kaç saat birlikte kalmalı ona bakmak zorundayız. Güneşe ihtiyacından fazla maruz kalırsa onun kuruması işten bile değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder