3 Mayıs 2020 Pazar

Afrika Menekşesi


Biz insanları stresten uzak tutmak zor bir iştir. Dünya o kadar yoğun bir yerdir ki her yerden başımıza bir problem gelir. Bu kadar ses gürültü özellikle şehir hayatlarında bizi muallak bir şekle sokar. Bu stresten kurtulmak için yapmamız gereken çok kolay bir durumdur. Toprakla uğraşmak. Çoğumuzun derdi aynıdır. İstanbul gibi büyük şehirlerde toprağı nerden bulacağız. Bunun da cevabı bizde eviniz de yetiştireceğiniz bir çiçekle hem evimiz de bir canlı yetiştirmiş oluruz hem de stresten tamamen uzaklaşmış oluruz. Bu çiçeğimiz de çok eski tarihlerden beri evlerimizde yetişen menekşelerden bir tanesi olup yaşı büyük olanların çok kolay hatırlayacağı bir çiçektir. Bu çiçek için size nasıl yetişir en ince ayrıntısına kadar anlatacağız.


Toprak Şartları


Dünyada canlı dediği zaman insanlarımızın aklına hep aynı isimler gelir insan ve hayvan fakat dünyada bitkilerin de canlı olduğunu unutmamalıyız. Bununla birlikte canlı olan her şeyin bizden bazı beklentileri vardır. Bu çiçeğimiz diğer özel çiçeklere göre daha mütevazı bir çiçektir. Bununla birlikte sizden isteyeceği toprak standart her yerde bulunan bir topraktır ama kireçli topraktan çok da hoşlandığı söylenemez. Sizler onun için humus miktarı yüksek bir toprak bulun yani zengin minerallere sahip olan bir toprak. Öyle bir toprağı nerden bulayım ben diyenlerde çok haklıdır o zaman yapacağınız şey çok basittir. Çiçeğin toprağına vitamin eklemek. Bunu yaparken önünüzde iki yol vardır. Bunların biri ilaç biri hayvan gübresi karar tamamen size aittir.

Sulama Koşulları


Bu çiçek sulama olarak da sizleri asla yormaz. Menekşe olarak isimlendirilen bu çiçek size diyor ki sadece bana su verin ekin ben büyürüm ve evinizi renk renk yaparım daha ne desin bu çiçeğimiz. Sularken siz yine kafadan bir sulama yerine planlı ve zamanlı bir sulama yapın buy şartlarda çiçek çok daha canlı ürün verecek ve evinize renk katacaktır.

Güneşlenme Süresi


Bu çiçek güneşlenme olarak da çok güneş verseniz de kızmaz aza da kanaat eder ona siz yine de günde 3 saat kadar güneş gösterin ama genel de sabah yapın çünkü çok dik ışıklar yani öğlen saati hiçbir çiçeğe vitamin vermez.

İlgiden Hoşlanırlar!


Bütün çiçekler ve canlılarda olduğu gibi Afrika menekşesinde ilgiyi çok sever ve siz onlara ilgi gösterdikçe ona size elinden gelen en güzel çiçeği açar. Hayat böyle canlıların hepsi sevgiye muhtaçtır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder