6 Mayıs 2020 Çarşamba

Aslanağzı Çiçeği


Doğa bir bütündür ve bazı çiçeklere verilen isimler benzetmelerden kaynaklıdır. Aslanağzı da bu çiçeklerden bir tanesi olan ismi benzetmelerle verilen çiçeklerden bir tanesidir. Bu çiçeğin üst kısmı yani çiçek açan kısmı tam bir ağza benzer ve bu çiçek daha çok saksıda değil bahçelerde yetişir. Sizler için sadece saksıda yetişen çiçekleri yazmıyoruz ama bu çiçeği ben saksıda yetiştirebilir miyim? Derseniz evet olabilir.  Çiçekler evlerde yetiştiği zaman sadece görüntü olarak değil aynı zaman da psikolojik olarak bizlerin gözle göremeyeceği olumlu dalgalar yayar ve çiçeklerin olduğu yerde ister istemez insanlara bir mutluluk gelir. Bunun yanı sıra sizlere toprakla uğraşmak huzur verecek, stresten uzak tutacak mutlu edecektir.



Aslanağzı Çiçeği Yetişme Şartları


Toprak Koşulları


Toprak bir bitki için olmazsa olmaz bir üründür. Bazı bitkiler çok güçlü kök yapısına sahip olduğu için suyu bulduğu betonda bile yetişebilir. Bu çiçeğimizden öyle özellikler beklemeyin onun yetiştirilmesi için toprak şarttır. Kahverengi orman toprağı ve kırmızı orman toprağı bu çiçek için çok uygundur. Bahçenizde yetiştirmek istediğiniz bu çiçek için eştiğiniz çukuru biraz bol yaparsanız çiçek için çok faydalı olacaktır.

Saksıda Nasıl Yetiştirilir?


Saksıda nasıl yetiştirilir? Sorusu çok sorulan bir sorudur. Bu çiçek çok fazla boylanan bir gövde yapısına sahip olduğu için balkonda saksıda yetişse de bu işin bazı noktaları vardı ve bu noktaları başarırsak çiçek yetişecektir. Asla küçük ve dar bir saksı seçmeyin elinizden geldiği kadar geniş bir saksı olsun ki rahat büyüme olasılığı bulsun. Bu sayede çiçek balkonda bile rahat yetişir. Bu çiçeğin saksı için toprağına kesinlikle kurumuş hayvan gübresi katın ve farkı görün.

Sulama Şartları


Sulama şartları olarak çok güzel bir çiçektir bugün verdiğiniz suyu gövdesinde tutma özelliği olan bu çiçek planlı sulama yaptığınız zaman daha hızlı ve gelişken bir özelliğe sahip olacaktır. Sizlerde böyle bir çiçek yetiştirmek isterseniz gözünüz kapalı yapın bu işi çünkü pişman olmayacaksınız. Bu bitki diğer bilgiler kadar ilgiye de muhtaç olmamakla birlikte ilgi göstermenize de yok demez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder