21 Mayıs 2020 Perşembe

Çiçeklerde Kuruma Nedenleri


Bizler çiçeklerin bir canlı olduğunu bilir onlara öyle davranırız hatta aramız da anne kız gibi tatlı bir ilişki bile olur. Bu çiçekler kuruyunca canımızdan bir parça kaybetmiş gibi oluruz. Şimdi size kurumanın nedenlerini anlatacağız. Bunun birçok yolu vardır ama sizler en başta önlem almadığınız için bunların başlıca sebeplerini ellerinizle yapmış oluyorsunuz. Bir çiçeğin kuruması için birçok neden vardır. Sizler için hepsini en ince ayrıntısına kadar ele alalım. Saksı çiçekleri ve bahçe çiçeklerinde hastalıklara da değişebilir biz size onun için saksı veya bahçe olduğunu belirteceğiz. Sizler de ona göre önlemleriniz alın.



Sinek istilası


Ülkemiz de bazı senelerde sinek oranı çok yüksek durumlara gelir ve bu sinekler bitkilerimize ok büyük zararlar verir. Bunu yaprakları yiyerek yapan sinekler ağaçların çiçeklerin ve dahilinde otların bütün gücünü kaybetmesine neden olurlar. Bu hayvanlara önlem almak korktuğunuz kadar zor değil ilaç satan bir ziraat mühendisinin yanına   gidip bana sinek ilacı lazım çiçek için derseniz size en uygun olanı verecektir. Eğer saksıda çiçek besliyorsanız bunu bir cam sil şişesinde yapabilir ona göre uygulayabilirsiniz. Bahçelerde de aynı dertten dertli olanlar bir ilaç çantası ile ilaçlarını atıp çiçeklerini kurtarabilir. Bunu yapmanız için illa ki çiçeklere sinek gelmesine gerek yok siz önceden alın önleminizi.

Vitaminsizlik


Vitaminsizlik de bir diğer çiçek kurutan olaydır. Her çiçeğin kendine göre lazım olan bir vitamine ihtiyacı vardır. İnsan gibi düşünün suyu güneşi normal alsın yemek yemedikten sonra ne olur ölür. Çiçekler de aynı insanlar gibidir toprakta olan vitaminini bol yapın ki onlar asla kurumasın. Bunun için ne kadar doğal yöntemleri tercih etsek te hayvan gübresi bulmak o kadar kolay bir iş değildir ve sizler her an ulaşamazsınız.
Bunun için ne yapmalısınız? Ziraat mühendisleri bazı tarım ilaçları satar bunlar için de birçok vitamin vardır. Sizler bu vitaminleri alıp kullanım şekline göre bitkiye uygulayın onlar eski kuvvetine kısa sürede dönmeyi başaracaktır. Sadece şunu unutmayın ziraat mühendisleri nasıl diyorsa ya da ne kadar süre diyorsa ona göre uygulayın ve dışına çıkmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder