4 Mayıs 2020 Pazartesi

Ağlayan Gelin Çiçeği


Bazı çiçekler vardır. Çok güzel ve ya sitem dolu anlamlara gelir. Ağlayan gelin çiçeği de hikâyesi olan çiçeklerden bir tanesidir. Hikâyesi hakkında çok farklı şeyler varsa da en fazla bilinen hikâyesi şudur. Bir gelin kendisini sevmeyen damat tarafından hor görülür. Gelin yanılıp yazılıp çiçek ister ve damatta gelini istemediği için bu çiçeği alır getirir. Bu çiçeği alan gelin hep ağlar, ağlar. Bundan sonra çiçeğin adına böyle isim verilir. Tabi bu ne kadar doğrudur kimse bilmez ama bilinen bir gerçek vardır ki bu çiçeğin anlamı sitemdir. Sitem aslında çiçeklerin ismine ve güzelliklerine yakışmaz ama bazen de böyle anlamlar yüklenmesi normaldir.


Ağlayan Gelin Çiçeği Bakımı


Ağlayan gelin çiçeği bakım olarak kolaydır ama farklı türleri olduğu için hepsi için aynı şey konuşulmaz ama genel olarak konuştuğumuz gibi basit bir şekilde yetiştirilir. Bu çiçekler süs eşyası olarak ne kadar tercih edilir bu sizlerin tercihi ve zevk meselesi. Bununla birlikte bu çiçeğin boyu 120 cm kadar uzayabilir. Bu çiçeklerin bazıları çok güzel koksa da bazıları ise çok güzel kokmaz. Tatbiki bu da zevk meselesi olan bir durumdur.

Ağlayan Gelin Çiçeği Nasıl Yetişir?


Bu çiçek yetiştirme tarzı olarak tam olarak nemli toprak sever. Yani böyle bir çiçeği evde yetiştirmek isterseniz sürekli toprağı nemli tutmak zorunda kalırsınız. Bu iş biraz zor olacaktır ve toprak aynı zaman da vitamini de çok sever aynı zaman da kökleri çok olan bu çiçek vitamini çok Çabuk bitirdiği için toprağa konulan hayvan gübresi vitamini uzun süre tutar.
Ağlayan gelin çiçeği genel olarak saksıda değil bahçede yetiştirmek önerilir. Bu şekil de hem bakımı hem de toprağa olan uygunluğu adapte olarak daha kolay sağlanır.
Bu çiçek asıl olarak sağlık alanında kullanılan bir çiçektir. Bu çiçeği tıp için de ilaç yapımında kullanılan bu çiçek tam anlamıyla ülkemiz de tanınan ve bilinen bir çiçek değildir. Sizde eviniz de farklı bir çiçek beslemek, yetiştirmek isterseniz. Ağlayan gelin çiçeği tam olarak aradığınız farklılıkta bir çiçektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder