27 Mayıs 2020 Çarşamba

Gloksinya Çiçeği


Size farklı çiçeklerden bahsetmeye devam edeceğiz. İsmini çok duymadığınızdan eminiz peki şöyle desek ismine bardak menekşesi. Bu çiçeği aslında biliyorsanız ama siz bunun farklı türlerini beslediniz. Bu çiçeği de beslemeye ne dersiniz. Biz sizler için kara vermeyelim ama evlerinize çok yakışacak bu çiçek. Bitkiler âleminin bukalemunudur. Bu hayvana benzetilmesi tek bir çiçek adı altında çok farklı renklere bürünmesi olarak bilinir. Siz bu çiçeği yetiştirdiğiniz zaman asla pişman olmazsınız. Bununla birlikte sizlere şunu da anlatalım. Ben çok yoğunum ve çiçek beslemek istiyorum diyorsanız bu çiçek tam size göre ve zahmet istemeyen bir çiçek yani beni ek sula büyüyeyim diyecek kadar da tok gözlü bir bitkimizdir. Şimdi bu bitkinin yetişme şartlarından sizlere biraz bahsedelim.




Saksıda Mı Bahçede Mi Yetişir?


Çiçekler için bu soru çok sorulur. Evet, çoğu çiçek bu ikisine de uyum sağlar ve sadece istisna çiçekler sadece birinde yetişme gösterir. Bununla birlikte bu çiçeğimiz iki ortamı da çok kolay yakalayan ve bahçenizde bir renk odanızda bir hava yaratmaya hazır olan bir üründür. Saksıda ve bahçede yetişme olarak bütün şartları size anlatacağız

Toprak Şartları


Bu bitkinin toprak şartları size uygun ve kolay sağlayacağınız şartlardır. İsmi diğer menekşelerden farklı olsa da özellikleri yüz de doksan dokuz aynıdır. Bu çiçeğimiz aşırı kuvvetli bir toprak istemez. Yalnız kireçli topraklarda tam istediği gelişmeyi gösteremez. Onun için standart toprakları kullanın ve çok güç istemez diye de hiçbir ek gıda vermemezlik etmeyin. Yani siz ne kadar ek gıda verirseniz ona uyarıcı etkisi yaratacak ve en güzel bardak menekşesi sizlere ait olacaktır.

Sulama Koşulları


Bu bitkimiz nemli toprakları sever öncelikle sizlere bunu söyleyelim. Nasıl yapacaksınız. Toprak kurumaya başlar başlamaz suyunu koyacaksınız. Ve sudan orta düzeyde hoşlanan bu çiçek için saksılarda delik açmanıza gerek yok ama aşırı sulamada toprakta küfe neden olabilir.

Güneşlenme Süresi


Güneşlenme olarak da ilişkisi orta düzeyde olan bu çiçeği günlük birkaç saat ışıkta bıraktığınız zaman güneşten gereken vitamini almış olur ve sizden bundan fazlasını istemez.

İlgiye Bayılır


Bu çiçeğimiz ilgiye âşıktır. Onunla ilgilenen bir sahipten daha iyi ne olabilir değil mi onun için yapmanız gereken onu en çok vakit geçirdiğiniz yere koyup, bire isim takmanız ve sürekli konuşmanız harika bir bardak menekşesi yetiştirmeniz için yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder