8 Mayıs 2020 Cuma

Barış Çiçeği


Barış çiçeği ismi nede güzel değil mi. Hepimizin ihtiyacı olan bu çiçeğin çok güzel bir hikâyesi vardır. Barış çiçeğinin özellikleri ve yetişme şartlarından bahsetmeden önce sizlere hikâyesini anlatalım.
İki büyük devlet arasında çok kanlı bir savaş olur. Bir tepenin kıyısında yapılan bu savaşta her yer kan gölüne döner ve sadece bir yerde küçük bir alanda balçık olur korkusuyla savaş olmadı. Bütün herkes savaşırken haftalar içinde orada bir çiçek açtı. İki büyük devlet arasında barış imzalandı ve aralarında yapılan antlaşma olurken orada bu çiçek tam anlamıyla çiçek açmış ve savaşın olmadığı yerde çiçek açtığı için adına barış çiçeği denmiştir.
Bu şekilde bir çiçek olan bu güzel varlık barışın temsilcidir. Şimdi bu çiçeğin evde saksıda yetişme şartlarını anlatalım ve deyim yerinde ise eviniz barış koksun.


Saksıda Yetiştirme


Bu çiçek genel olarak saksıda yetişen ve bahçede de isterseniz yetişme olanağı olan bir çiçektir. Bu çiçeğimizin saksıda yetiştirildiği zaman biraz daha zor istekleri vardır. Bu sizin gözünüzü korkutmasın çünkü bu istekler diğer çiçeklerden farklı değildir. Saksı seçimine dikkat etmeniz gereklidir. Barış çiçeği adı gibi özgürlüğe inan bir çiçektir ve dar saksılardan çok da hoşlanmaz ama başka imkânınız yoksa orda da yetişebilir. Bununla birlikte sadece tek yaprak açan ve beyaz renkte olan bu çiçek evleriniz de balkonlarınızın bir süsü olabilir.

Toprak Şartları


Toprak şartları olarak çok da seçici olan bir çiçek diyerek size yalan söylemek istemeyiz. Bunlara kanıpta faklı topraklara çok para vermeyin her hangi bir bahçeden aldığını9z toprakta onun için yeterli olacaktır. Sadece iki noktaya dikkat edin. Bu çiçeğimiz 4 mevsim açma özelliğine bağlı olarak kuvvetli toprak sever ve sizler de onu kırmazsanız harika bir çiçek açacaktır.

Sulama Koşulları


Sulama koşullarında illa her gün sula diye bir şey de söz konu değildir bununla birlikte yaz olunca her gün su verirseniz daha mutlu olacaktır. Sürekli su istemeyen bu çiçeği zamanlı sulayın ve müthiş bir ürün artık sizlerin olacaktır. Bununla birlikte bu zaman nasıl olacak diye soranlar için çok açık anlatalım. Toprak kurudukça su verin ona yeter. Toprağın kuruduğunu anlamak da çok kolaydır. Elinize aldığınızda un gibi dağılıyorsa bilin ki kurudur.

Güneşlenme Süresi


Bazı çiçekler güneşe âşıktır bazıları ise güneşle küstür bu güzel çiçeğimiz ne küs ne barış olursa olur ama olmadı diye de hemen kurumaz bakın hemen diyoruz ki arada güneş görmek onun c vitamini almasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder