10 Mayıs 2020 Pazar

Begonya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?


İnsanlar özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde bir bunalım ve stres içine girerler. Bunu atlatmak için doktorlara gittiklerinde onlara depresan adı verilen ilaçlar verirler ama onlarında zarar noktasında hala insanlar için şüphe oluşturucu tarafları vardır. Bazı insanlar şanslıdır. Şehir hayatına rağmen toprakla uğraşabilecekleri köyleri vardır ve bu köylerde toprakla içli dışlı olup stres atabilirler. Bu kadar şanlı olmayan kişiler için de önerimiz yine toprakla uğraşmaları peki bunu nasıl yapacaklar. Evlerinde küçük de bir bahçesi olanlar bahçede olmayanlar evlerin de saksıda çiçek yetiştirebilir ve bu stresten uzaklaşabilirler. Şimdi sizlere hem rengi hem de evlerimize yaydığı huzurla bilinen bir çiçekten bahsedeceğiz. Begonya çiçeği.


Begonya Saksıda Yetişir Mi?


Begonya saksıda yetişir mi diye birçok arama yapılıyor. Evet, sizlere bu güzel bilgiyi verelim ki begonya saksıda yetişir ve bu iş kolay olmayacak. Sizlere anlatalım. Begonya çok hassas köklere sahip bir çiçek olmakla birlikte ilk ekimde kesinlikle büyük saksı tercih edemezsiniz. Bu olaydan sonra küçük saksıya ektiniz ve çiçek belirli bir noktaya geldi hemen yapacağınız bu sefer de saksı değişikliği ile birlikte büyük saksıya almak begonyayı saksıda yetiştirmek isteyenler bu iki olaya çok dikkat etmelidir.

Begonya Sulama Şartları


Begonya sulama olarak sizleri çok yormayacak ve birkaç ufak noktaya dikkat ettiğiniz zaman bu işin üstesinden kolayca gelebileceğiniz bir çiçektir. Peki, begonya sulama nasıl yapılır? Begonya suyu sever yani günde az az olarak 3 veya 4 defa su verilebilir ama dikkat çekelim az az çok verdiğiniz zaman çiçek yine kuruma sürecine girer. Bununla birlikte sulama yapılırken yapraklara çok dikkat edin ve su değdirmeyin. Bu olay uzun sürede yaprakların kurumasına ve güçsüzlüğüne neden olabilir.

Begonya Güneş İlişkisi


Begonyanın güneşle ilişkisi çok da sıcak değildir. Onu direk güneş altına koyacaksanız bu süreye dikkat edin ve ortalama 2 saati geçmeyecek şekil de yapın. Bu sizlerin çiçeğinin kurumadan gelişimini sağlayacaktır. Bu güneş özellikle sabah güneşidir. Sabah güneşi bol miktarda c vitamini bulundurup ve bundan sonra oda sıcaklığına alın. Eğer bölgeniz çok sıcak bir bölgeyse yine bu iş kolay olmayacaktır. Oda sıcaklığı olarak da 2o derecenin üstünden pek hoşlanmaz.

Begonya Ve Toprak


Begonya toprak olarak çok vitaminli toprakları sever. Sizlerin her şartta bu toprağı bulmanız zor olur siz sadece kireç oranı düşük çiçekler bulun ve onu hayvan gübresi ile besleyin toprak güç olarak çok üst düzey gelir ve suyu fazla kaçırsanız dahi suyu emer bu güçlü toprak.
Bunun yanı sıra şunlarda bilmek de fayda var. Bir çiçek çocuk gibidir ve onunla ilgilendikçe daha iyi gelişir. Onunla konuştukça ona müzik dinlettikçe iş çok olumlu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder