7 Mayıs 2020 Perşembe

Atatürk Çiçeği


Mustafa Kemal Atatürk doğaya olan sevgisi ile birlikte Atatürk orman çiftliğini kurdurması da buna çok büyük örnektir. Bir lider bu kadar asil olabilir hem siyasetten anlayıp bu kadar iyi bir asker olup hamda çiçekleri ve doğayı bu kadar çok seven biri bizim ulu önderimizden başka bir liderde var mıdır ki biz zannetmiyoruz. Peki bu çiçek nasıl Atatürk ismini aldı şimdi sizlere onları anlatalım. Mustafa Kemal Atatürk bu çiçeği çok sever ve bu çiçeğin de ülkemiz de çoğaltılması için emir verir Mustafa Kemal Atatürk sağlığında bu çiçeğe adını vermemiştir. O öldükten sonra bu çiçeğe onun ismi verilmiştir. Bu çiçeği kışın anıtkabire giden insanlar orada görebilir.



Atatürk Çiçeği Toprağı


Ulu önderin adını taşıyan bu çiçek doğru bakım yapıldığında çok canlı bir çiçek olarak gözlerimize çarpacaktır. Bu çiçeğin toprağı da çok güzel ayarlanmalı ve bakımı yani kuvvetlendirme işi çok iyi yapılmalıdır. Çiçek normal toprakta da yetişir ancak çok güzel bir çiçek olmasını istiyorsanız bu işi iyi yapın peki nasıl diyenler için açıklayalım. Ziraat gelişen teknoloji ile nasıl ki insanlar için birçok ilaç ve vitamin ürettiyse aynı zaman da çiçekler içinde o kadar çok vitamin vardır ve sizler bir ziraat mühendisine danışarak bu çiçek için en uygun vitamini alabilirsiniz.

Atatürk Çiçeği Ve Sulama


Atatürk çiçeği hakkında kış bitkisi ve aşırı suyu sever adı alında verilen bilgilere asla inanmayın Atatürk çiçeği kışın açtığı için suya çok ihtiyaç duymaz ve fazla su verdiğiniz zaman çeşitli hastalıklara kapılır ilerleyen zaman da kurumaya başlar onun için bu bitkinin sulanma koşullarına iyi dikkat edin. Kışın haftada bir ve bahar ayında haftada en fazla iki kere sulamanız ona yeterli olacaktır. Ben bunu saksıda eşeleyeceğim diyenler için drenaj sistemi çok fazla bir önem taşır yani bu önem nedir saksıda delikler açarak suyun toprakta, saksıda kalmasını önlemeniz gerekmektedir.

Atatürk Çiçeği Ve Sıcaklık


Bu çiçek aşırı sıcaklardan asla hoşlanmaz ve sıcak bölgelerde zaten yetişmesi doğal şartlarda imkansızdır. Böyle bir çiçek yetiştirmek istiyorsanız ya onu soğuk yerlerde yetiştireceksiniz ya da o şartları evde saplayacaksınız. Bu çiçek yaşamını ancak böyle sürdürebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder