25 Mayıs 2020 Pazartesi

Evde Çiçek Yetiştirmek Zararlı Mıdır?


İnsanlar birçok konu hakkında ikilemede kalır ki bu konuda ikilemelerden bir tanesidir. İnsanlar çiçek bakımı yapmayı çok sever ama bazı kaynaklar çiçeklerin evde ki oksijeni soluduğunu söyleyip zararlı olduğunu ifade eder. Bunun ile ilgili sizleri bilgilendirelim. Bu konu doğrudur çiçeklere bitkiler gece fotosentezi ters bir şekil de yapar yani bizler gibi oksijen solumaya başlarlar. Sizlere yanlış söylenen ise onların bizim bütün oksijenimizi soluyacak ta sanki bizler havasızlıktan öleceğiz gibidir. Böyle bir durum asla söz konusu bile değildir. Çiçekler bizimle bir dosttur sizler için bir korku kalıyorsa onları akşam diğer odaya koyabilir ya da mutfağa koyabilirsiniz. Çiçekler bizler için hem bir görsel şölen hem de bir stresten uzaklaşma noktasında yardımcıdır.



Evde Çiçek Bakımı


Evde çiçek bakımı yapmak sizlerin huzur kaynağı olmakla birlikte yapacağınız bu iş sizlerin huzur bulması kadar bir şeyleri başardığınızı da kanıtlayacaktır.

Çiçek Ekimi Ve Dikimi


Çiçek ekmek ve dikmek arasında bir farktır ve bunu anlatalım ki yazım hatası olamasın. Çiçek ekmek bir tohumda olurken çiçek dikmek bir fidanda olur. Sizler toprağı hazırladıktan sonra yapmanız gereken tek şey çiçeği ekmektir. Peki toprağı nasıl hazırlayacaksınız. Aslında insanlar hemen toprağı saksıya koyup ekerler ama bu çok yanlış bir şey değilse de doğru da değildir. Bir toprak ne kadar güzel ve havalı olursa çiçek de o kadar kolay yetişir. Bu havalandırmayı yapmanız için toprağı güneşte birkaç saat içinde karıştırın ki toprak hem havalı olsun hamda vitaminli olsun.

Çiçek Vitamini


Çiçekler vitamin olarak topraktan gereken vitaminleri alır ve o şekil de gelişimlerini sürdürürler. Sizlere çiçekleriniz gelişimlerini yavaşlattıklarında vitamin eklemek ve katkı vermek için neler yapılmalı onları anlatalım. Çiçekler kökleri ile bütün vitamini emdikleri zaman yapmamız gereken ya zirai ilaçlarla ya da hayvan gübresi ile bu işi baştan değiştirip toprağın vitamin oranını yükseltmektir.

Çiçek Drenaj Nedir Nasıl Yapılır?


Drenaj suyun akımı olayıdır ama çiçekte çok farklı bir durumdur. Çekler suyu çekemeyen fazla suları saksıda tutar bu da küfe ve çürümeye neden olur saksıda yapacağınız birkaç delikle bu işi olayca halledebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder