23 Mayıs 2020 Cumartesi

Çiğdem Çiçeği


Çiğdem çiçeği ismi kadar güzel olan ve saksıda çok kolay yetiştireceğiniz bir çiçektir. Bazı insanlar bize şu soruyu yöneltiyor saksıda mı bahçede mi iyi olur. Bu soruyu cevaplayarak başlayalım. Şunu bilmeniz gerek toprak saksıda size bağlı yaşar ama toprakta yani bahçede siz ona bakmadığınız zaman bile kendi ihtiyacını gidermek için destek alır yani ikisi çok farklı noktalardır. Siz evinizin içinde ben sonuna kadar bakarım diyorsanız Tabi ki saksı sizler için iyi olacaktır ama toprağa bağlı bir çiçek içinde bundan daha iyi bir durum yoktur. Siz nasıl isterseniz çiçek de ona göre yetişir sadece siz çiçek besleyin bence asık önemli nokta budur. Çünkü çiçek size huzur verecektir. Bu onların doğasında vardır yok ben hissedemedim diye bir durum yoktur bu sizin önyargınızdır.



Toprak Koşulları


Çiğdem çiçeği de sizin hem evde hem de bahçeniz de çok kolay rahat yaşatacağınız ve büyüteceğiniz bir çiçektir. Bu çiçek için çok geniş bir saksıya gerek yoktur öncelikle bunu bilin ve işe öyle başlayın. Sizden güzel bir kırmızı toprak isteyecektir ama normal ortamlarda da yetişebilir yani illa kırmızı toprak olsun diye bir durum da söz konuş değildir. Bu şartları sağladığınız zaman toprak işi bitmiştir. Bir de çiçek büyürken ona ek gıda olarak vitamin de sağlamanız gerekecektir sadece iki püf noktanız vardır. Saksı geniş olmasa da derin olmalı ve kırmızı topraktan da önce bayıldığı bir toprak vardır. Killi toprak bulabilirseniz. Ona öncelik verin.

Sulama Koşulları


Sulama koşulları olarak da sizi yormayacak bir çiçektir. Günde bir kere sulamanız bu çiçeğimiz için yeterlidir eğer çiçek bahçede olursa bir kere suladıktan sonra bu suyu çok uzun süre kullanabilecektir. Kökleri derinde olan bir çiçek olduğu için suyla arası iyidir.

Güneşlenme Koşulları


Bu çiçek öyle sevdalı bir çiçektir ki hem soğuğa hem de sıcağa uyumlu bir çiçektir. Yani onun için korkmanıza gerek yoktur. Sadece ona ilgi gösterip konuşmayı unutmayın. Her çiçek bir canlıdır ve canlılar bizler nasıl ilgi ve sevgiden hoşlanıyorsak onlarda çok hoşlanırlar. Bu çiçeği beğendiyseniz yetiştirmek için hiç korkmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder